Pınarhisar İlçesi'nde bulunan Evciler Göleti'nin rezervuarının dolması sonucu kontrolsüz serbest akışa geçtiği bildirildi. İlçe yetkilileri, göletin dolusavak kontrolsüz serbest akışıyla çalıştığını belirtti. Bu durumun vatandaşların can ve mal güvenliğini riske attığı için ilgili kurumlar gerekli tedbirleri almış durumda.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, suyun dere yatağından tahliye olacağını ve bu süreçte özellikle Evciler, Poyralı, Tozaklı ve Ertuğrul Köy halkının dikkatli olması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, herhangi bir olumsuzluk halinde 112 Acil Çağrı Merkezi numarasının yanı sıra İl AFAD Merkezi ve diğer iletişim kanallarının da kullanılabileceğini belirttiler.
Vatandaşların güvenliği için alınan tedbirlerin önemli olduğunu ifade eden yetkililer, suyun kontrolsüz akışının olası riskler taşıdığını ve bu nedenle halkın uyarılara titizlikle uyması gerektiğini dile getirdiler. İl AFAD Merkezi ile iletişime geçmek isteyenler için iletişim bilgileri şu şekilde:
- Telefon: 0 (288) 214 12 33
- İnternet Araması için Telefon: +90 539 975 85 91
- E-posta: [email protected]
- İl AFAD Merkezi Telefon: 0 (288) 214 34 13
Bu bilgilerin vatandaşların güvenliği için hayati öneme sahip olduğu ve olası bir acil durumda doğru iletişim kanallarının kullanılmasının önemli olduğu belirtildi.
Haber Merkezi