• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Edirne'de sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu bitti, Bulgar turistler yeniden alışverişe başladı
Edirne
Yayınlanma: 16 Eylül 2025 - 09:00

Edirne'de sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu bitti, Bulgar turistler yeniden alışverişe başladı

Edirne
16 Eylül 2025 - 09:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edirne'de sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu bitti, Bulgar turistler yeniden alışverişe başladı

EDİRNE’de, gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönmesiyle sınır kapılarındaki yoğunluk sona ererken, Bulgar turistler yeniden kente gelmeye başladı. Bulgar turistlerin yoğunluk oluşturduğu Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı (UPEK) Barış Atkoşan, "Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın tamamen dönüşlerini tamamlamasıyla, sınır kapıları sakinlemiş durumda. Gidiş-gelişlerde herhangi bir problem yok. Kış sezonunun da başlamasıyla yoğunluğun artmasını bekliyoruz" dedi.

Avrupa’da yaşayıp, 22 Haziran’dan itibaren yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye’ye gelen gurbetçilerin ülkelerine dönüşleri sona erdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, gurbetçilerle yoğunluk oluşturduğu kentteki sınır kapılarından, 3 aylık süreçte 4 milyon 96 bin 911 yolcunun giriş-çıkış yaptığını söyledi. Sınır kapılarında gurbetçi hareketliliğinin sona ermesiyle kentte bu kez Bulgar turistler yoğunluk oluşturmaya başladı. Söz konusu yoğunluğun hissedildiği noktalardan, Ulus Pazarı’nda Bulgar ziyaretçiler yeniden alışverişlerine başladı.

'PAZARIMIZ ESKİ HAREKETİ GÜNLERİNE DÖNDÜ'

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, sınır kapılarındaki durumun olumlu yansıdığını belirterek, "Okulların da açılmasıyla birlikte artık tatil sezonu sona erdi. Dolayısıyla yerli müşterimiz artık Edirne’ye dönmüş durumda. Hem onlardan, hem de sınır kapılarındaki yoğunluğun hafiflemesinden kaynaklı Bulgar müşterilerde ciddi artışımız var. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kalabalık, öğleden sonraya kadar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalara nazaran Ulus Pazarı çok kalabalık bir gün geçirdi. Çok klişe olacak ama tabiri caizse pazarımız eski hareketli günlerine döndü diyebiliriz" dedi.

AVRUPA STANDARTLARINDA

Toplam 3 ilde kurdukları pazara en yoğun talebin Edirne’de olduğuna dikkat çeken Atkoşan, "Cuma günleri Edirne merkeze kuruyoruz. Cumartesi günü İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeyiz, pazar günü de Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeyiz. Üç pazarımız da Avrupa standartlarında kapalı pazarlar. Üç pazar içerisinde Edirne’yi birinci sıraya koyabiliriz. Bunun da sebebi buradaki Bulgar müşterilerin yoğunluğu. Bulgar müşteriler ciddi anlamda hem toptan hem de perakende alışveriş yaptıkları için bizim en iyi pazarımız Ulus Pazarı diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde de bu yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın okulların açılması sebebiyle artık tamamen dönüşlerini tamamlamasıyla birlikte sınır kapıları sakinlemiş durumda. Gidiş-gelişlerde herhangi bir problem yok. Bulgar turistler de rahatlıkla girip çıkabiliyor ülkeye. Önümüzdeki haftalarda kış sezonunun da tamamıyla başlamasıyla birlikte bu yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

'TURİSTLER GELMEYE BAŞLADI'

Pazar esnafından Serhat Bayram da sınır kapılarındaki yoğunluğun azalmasıyla pazardaki hareketliliğin arttığını söyleyerek, “Bulgar müşterilerimiz halen yoğunlukta ama geçen senelerle kıyaslarsak, Edirne’nin dışına kayan müşteriler de oluyor. Gurbetçi sezonu bitti ama onların da pek faydası olmadı diyebiliriz. Aslında gurbetçilerin yoğun olduğu dönemde Bulgar turist sayısında çok düşüş oluyor. Sınır kapılarındaki yoğunluk bize kötü yansıyor. Şu anda bu sezon bitti ve Bulgar turistler gelmeye başladı çok şükür. Ben eylül ayının da bir nebze sakin geçeceğini düşünüyorum. Gelecek aylar daha yoğun olacaktır" dedi.

‘EKONOMİYE FAYDALARI OLUYOR'

Esnaf İsa Güven de "Yazın oldukça durgun dönem geçirdik. Sınır kapıları çok yoğundu gurbetçilerin gidiş ve gelişlerinden dolayı. Bu yoğunluk sona erince şimdi Bulgar yoğunluğu başladı pazarımızda. Biz de bu durumdan memnunuz. Alışveriş yaptıkları zaman çok sayıda yapıyorlar, dolayısıyla ekonomiye de faydaları olmuş oluyor" ifadelerini kullandı.

DHA
# sınır kapılarındaki yoğunluk# Bulgar turistler# Ulus Pazarı# Edirne Valisi Yunus Sezer# tatil sezonu# durgun dönem
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Müze Keşan’da Çocuklar Yoga İle Buluştu
Müze Keşan’da Çocuklar Yoga İle Buluştu
Devrilen TIR’ın sürücüsü yaralandı
Devrilen TIR’ın sürücüsü yaralandı
Park halindeki otomobil, kontağı çalıştırılınca alev aldı
Park halindeki otomobil, kontağı çalıştırılınca alev aldı
Meriç Nehri’nde zodyak botlarla devriye faaliyeti yapılacak
Meriç Nehri’nde zodyak botlarla devriye faaliyeti yapılacak
Son Haberler
Yayla Şenliklerinde Esnafın Talebi Dikkat Çekti
Yayla Şenliklerinde Esnafın Talebi Dikkat Çekti
TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME CANDAN DESTEK
TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME CANDAN DESTEK
Kırklareli Belediyesi'nden Yeni Hastane Yolunda Düzenleme Çalışmaları
Kırklareli Belediyesi'nden Yeni Hastane Yolunda Düzenleme Çalışmaları
Yayla Şenliklerinde Küçük Barkın'ın Limonata Sevinci
Yayla Şenliklerinde Küçük Barkın'ın Limonata Sevinci
Müze Keşan’da Çocuklar Yoga İle Buluştu
Müze Keşan’da Çocuklar Yoga İle Buluştu
Devrilen TIR’ın sürücüsü yaralandı
Devrilen TIR’ın sürücüsü yaralandı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.