• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Poyralı Köyü'nde teyzesinin cenaze törenine katıldı
Gündem
Yayınlanma: 03 Eylül 2018 - 08:07

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Poyralı Köyü'nde teyzesinin cenaze törenine katıldı

  * Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş'ın hayatını kaybeden teyzesi Emine Terzi'nin Pınarhisar İlçesi’ne bağlı Poyralı Köyü’nde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada; “Müsl

Gündem
03 Eylül 2018 - 08:07
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Poyralı Köyü’nde teyzesinin cenaze törenine katıldı
 

* Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş'ın hayatını kaybeden teyzesi Emine Terzi'nin Pınarhisar İlçesi’ne bağlı Poyralı Köyü’nde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada; “Müslüman, elinden ve dilinden emin olunan kimsedir. Emin olunmak için de bize destek olsun diye ibadetleri emretmiştir Allah. 'Daha iyi insan olalım' diye namaz kılıyoruz, orucu tutuyoruz, hacca gidiyoruz, zekat veriyoruz. İbadetlerin amacı da budur, daha güzel Müslüman olalım diye” dedi.

HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, i Seher Erbaş'ın Almanya'da yaşayan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden teyzesi Emine Terzi'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

31 Ağustos 2018 Cama günü düzenlenen Cenaze törenine, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kadri Oğuz, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, köy camisindeki cuma hutbesinde, Allah'ın her şeye kadir olduğunu söyledi. İnsanın hayatını kaybettiği gün ağız yerine ellerin konuşacağını anlatan Erbaş; “Dünyada ne yapmışsak iyilik, kötülük, hayır, şer hepsini eller anlatacak, eller konuşacak. 'Ben şunları yaptım, şu güzellikleri yaptım, şu iyilikleri yaptım, şu ibadetleri yaptım' ya da 'Ben şu ibadetleri yapmadım, şu kötülükleri yaptım, şu haramı işledim' diye eller konuşacak, ayaklar da 'Evet ya Rabb'i, evet ya Rabb'i' diye şahitlik edecek. Ölümü yaratan da odur, hayatı yaratan da odur. Her şey Allah'ın yaratmasıyla olur. Ölüm de Allah'ın yaratmasıdır. Nasıl ki dünyaya getirirken yaratan Allah'tır, dünyadan asıl dünyaya, ebedi dünyaya göçerken yaratan da Allah'tır. O da bir yaratılıştır, 'Bakalım hanginiz dünyada daha güzel amel işliyorsunuz' diye Allah yaratmıştır, hayatı da, ölümü de” dedi.

Herkesin imtihan dünyasında olduğunu hatırlatan Erbaş; “Dünyalıklar için bile bu kadar imtihanlara göğüs geren insanlar, ebedi hayatta ulaşacağımız nimetler için bu kadarcık ibadetlere değmez mi? Günde bir saat 5 vakit namaz. Hakkı tavsiye etmek, sabrı tavsiye etmek, iyilikleri tavsiye etmek, insanları iyi olsun diye uğraşmak, elinden ve dilinden, güvende olunan bir insan olmak. Müslüman elinden ve dilinden emin olunan kimsedir. Emin olunmak için de bize destek olsun diye ibadetleri emretmiştir Allah. 'Daha iyi insan olalım' diye namaz kılıyoruz, orucu tutuyoruz, hacca gidiyoruz, zekat veriyoruz. İbadetlerin amacıda budur, 'daha güzel Müslüman olalım' diye. Rabb'imizin bize tabi tuttuğu bu imtihanları kazanalım. İslam böyle bir dindir. Tarlada meyveyi biçeceğiz ki daha sonra kışın yiyelim. Yaz mevsimimizi dünya, kış mevsimimizi de ahiret olarak düşünürseniz, burada ektiklerimizi biçeceğiz ve ahirette nail olacağız. Allah dünyada ahireti dikkate alarak yaşayanlardan eylesin, ölümü dikkate alarak yaşayanlardan eylesin inşallah.”

Önce cuma, ardından da cenaze namazını kıldıran Erbaş, teyzenin imanlı ve inançlı insan olarak ahirete göç ettiğini belirtti. Cemaat ile bir süre tabutu taşıyan Erbaş, köy mezarlığına giderek Terzi'nin cenazesini, toprağa verdi. (Kadir Sinici)

 

İlginizi Çekebilir
Başkan Yayla'dan Basına Değer, Geleceğe Yatırım
Başkan Yayla'dan Basına Değer, Geleceğe Yatırım
CHP İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Karayusuf Köyü'ne Geçmiş Olsun Ziyareti
CHP İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Karayusuf Köyü'ne Geçmiş Olsun Ziyareti
AK Parti Milletvekili Sarıçam’dan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne Ziyaret
AK Parti Milletvekili Sarıçam’dan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne Ziyaret
Kıyıköy Belediyesi'nden Toplu Sünnet Şenliği Müjdesi
Kıyıköy Belediyesi'nden Toplu Sünnet Şenliği Müjdesi
Son Haberler
Başkan Yayla'dan Basına Değer, Geleceğe Yatırım
Başkan Yayla'dan Basına Değer, Geleceğe Yatırım
Başkan Ormankıran’dan Kaymakam Uşen’e Veda Ziyareti
Başkan Ormankıran’dan Kaymakam Uşen’e Veda Ziyareti
Karayusuf Köyü'nde Yangın Faciası: Edirne Belediyesinden Büyük Destek
Karayusuf Köyü'nde Yangın Faciası: Edirne Belediyesinden Büyük Destek
Şehit Üsteğmen Tuğrul Özsu Edirne’de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Şehit Üsteğmen Tuğrul Özsu Edirne’de Son Yolculuğuna Uğurlandı
CHP İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Karayusuf Köyü'ne Geçmiş Olsun Ziyareti
CHP İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Karayusuf Köyü'ne Geçmiş Olsun...
Balıkçılar Av Sezonu’nu dualarla açtı
Balıkçılar Av Sezonu’nu dualarla açtı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.