Ana Sayfa Gündem, ilan, Sağlık 8 Mart 2018 1170 Görüntüleme

Demircihalil Köyü’ne “Sağlık Odaklı Tatil Köyü” yapılacak

HABER MERKEZİ

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart Ayı 3. Birleşim Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda, Kırklareli merkez ilçede Demircihalil Köyü’nde  “Sağlık Odaklı Tatil Köyü”‘ yapılması için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında “İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek, kabul edildi.

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart Ayı’na ait 3. Birleşimin ilk gündem maddesi olarak bir önceki birleşime ait tutanak özetleri görüşüldü. Görüşülen tutanak özetleri oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin 2. Maddesinde Vize ilçesi Düzova köyü Buzağıdere köprüsü konusu gündeme geldi. Aşırı yağışların ardından köprünün can ve mal güvenliği açısından uygun olmadığı belirtilirken, köprünün yenilenmesi için 2018 yılı yatırım ve çalışma programına alınması talebi iletildi. Gündem konusunu inceleyen Meclis Üyeleri burada oy birliği ile karar alarak, bahse konu olan köprünün 2018 yılı yatırım ve çalışma programına alınmasını kabul ettiler.

Gündemin 3. Maddesinde Merkez İlçe Karıncak köyü köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifinin görüşüldü. Görüşülen gündem maddesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Merkez ilçe Paşayeri Köyü, 236 parsel numaralı taşınmaz üzerinde “Mevcut Konut Alanı amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve “Yerleşik Konut Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması talebi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülmesi yer aldı. Komisyon raporu İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin tarafından okunurken, komisyonun istenilen talebi uygun gördüğünü ifade etti. komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde ise Babaeski İlçesi Erikleryurdu Köyü köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Bu komisyon raporu da İl Gnel Meclis Üyesi Yeşim Girgin tarafından okunurken, talebin uygun olduğu belirtildi. Okunan komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 6. Maddesi olarak Merkez İlçe, Demircihalil Köyü, 128 Ada 3 parsel nolu taşınmaz üzerinde “Turizm Alanı” amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve “Sağlık Odaklı Tatil Köyü”‘ amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunu okuyan İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, şu cümlelere yer verdi: “Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Demircihalil Köyü, 128 ada 3 parsel numaralı taşınmaz üzerinde agro ve sağlık amaçlı turizm tesisi yapılması maksadıyla “Turizm Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “Sağlık Odaklı Tatil Köyü” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hususunda inceleme yapılması konusu İl Genel Meclisi tarafından komisyonumuza havale edilmiştir.Komisyonumuz İl Özel İdaresinin ilgili birim yetkilileri ile birlikte söz konusu alana ilişkin kurum görüşleri de gözden geçirerek aşağıdaki bilgilere ulaşmıştır.Plana esas olmak üzere İmar planına esas olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırklareli BOTAŞ İşletme Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, D.S.İ. 11. Bölge Müdürlüğü, TREDAŞ İşletme Müdürlüğü, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorlu İnşaat Emlak Bölge Başkanlığının uygun görüşleri alınmıştır.1/25000 Ölçekli Kırklareli İl Çevre Düzeni Planı hükümlerinin 3.1.2. maddesi çerçevesinde, planlama alanında belirlenen yapılaşma koşulları aşağıdaki gibidir.Planlama Alanı Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Demircihalil Köyü, 128 ada 3 parsel numaralı taşınmaz sınırı ve yol alanıdır.Planlama alanı içerisindeki fonksiyon; “Sağlık Odaklı Tatil Köyü” olarak belirlenmiştir.Planlama Alanında yapılaşma koşullan; Maksimum Kat Alanı Katsayısı (Emsal): 0.30 Vençok: 7.50 metre (2 kat). Yapı Yaklaşma Mesafesi: komşu parsellerden en az 3 metre, Köy Yolundan 25 metre, diğer yollardan 5 metredir. Kamuya terk işlemleri yapılmadan taşınmaz üzerinde uygulamaya geçilemez. Plana esas kurum görüşlerinde belirtilen hususlara uyulacaktır. Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğine uyulması gerekmektedir.2872 sayılı Çevre Kanunu’nun Su Kirliliği Yönetmeliğine ve Yeraltı Sularının Kirlenme ve Bozulmaya Karşı Korunması Yönetmeliğe uyulması gerekmektedir.2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na uyulacaktır. İmar Planına Esas Jeolojik Etüt Raporunda belirtilen hususlara uyulacaktır. Belirtilmeyen hususlarda 3194 sayılı İmar Kanunu, ilgili yönetmelikleri ve 1/25000 ölçekli Kırklareli İl Çevre Düzeni Planı hükümleri geçerlidir.İş bu rapor; adı geçen Demircihalil Köyü, 128 ada 3 parsel numaralı taşınmazın “Turizm Alam” amaçlı J/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “Sağlık Odaklı Tatil Köyü” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi ile 5302 sayılı il Özel İdare Kanunu’nun 6. ve 10 maddesine göre onaylanması hususunda komisyonumuzun uygun görüşüyle Meclis’in bilgisine ve takdirlerine arz olunur”

Okunan komisyon raporundan sonra oylama yapılırken, komisyon raporu İl Genel Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. (Savaş Eskici)

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com