• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kırklareli
  3. ÇYDD: Reddediyoruz!
Kırklareli
Yayınlanma: 03 Mayıs 2024 - 14:35

ÇYDD: Reddediyoruz!

Kırklareli
03 Mayıs 2024 - 14:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇYDD: Reddediyoruz!

Kırklareli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 119 şubesi, 23 bin üyesi, 25 bin genci ve milyonlarca gönüllüsüyle müfredat değişikliğine karşı çıkıyor. Dernek, "Maarif modelini" ve müfredat değişikliğini reddederek bu konuda toplumsal bir uyarı yaptı. ÇYDD'nin açıklamasına göre, bir eğitim programı toplumu ikna etmeli, açık ve sağlam bir hazırlık süreci işletmeli, geniş katılım sağlamalı ve pilot uygulama ile test edilmelidir.

Dernek, öğretim programlarının toplumun geleceğini belirleyen önemli unsurlar olduğunu vurgulayarak değişikliklerin ciddiyetle ele alınması gerektiğini ve ideolojik aşılama yapacak bir programın kabul edilemeyeceğini belirtti. Özellikle "kindar ve dindar nesil" özlemleri doğrultusunda çocuklara yönelik ideolojik müdahalelere karşı çıktı.

ÇYDD, öğretim programlarında yapılan değişikliklerle ilgili olarak Atatürk ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, laikliğin, bilimin ve aydınlanmanın çıkarılmasına da kesinlikle karşı çıktıklarını vurgulanarak; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 119 şubesi, 23 bin üyesi, 25 bin genci ve milyonlarca gönüllüsüyle sesleniyor: “Maarif modelini” de müfredat değişikliğini de reddediyoruz!

Bir eğitim ve öğretim programı, tüm toplumu ikna eden gerekçelere sahip olmalı; açık ve sağlam bir hazırlık süreci işletilmeli; geniş ve şeffaf bir toplumsal katılım sağlanmalı ve programı test edecek bir pilot uygulama öngörülmelidir. Gerçekten amaç, çocuk ve gençlerimizi çağa uygun bilgi ve becerilerle donatmaksa, bu unsurlar esastır.

Bu unsurların hiçbirini taşımayan ve bir oldubittiyle getirilen bir değişiklikle karşı karşıyayız. Oysa öğretim programları nasıl bir toplumda yaşamayı ve nasıl bir gelecek inşa etmeyi arzuladığımıza ilişkin hayati bir konudur. Ciddiyet, özen ve hassasiyet gerektirir.

Biz ÇYDD olarak, toplumsal görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle belirtmek isteriz ki; “Kindar ve dindar nesil” özlemleri doğrultusunda çocuk ve gençlerimize ideolojik aşılama yapılmasına hizmet edecek bir öğretim programına izin vermeyeceğiz! Öğretim programları aracılığıyla inancın bir dayatmaya dönüşmesine seyirci kalmayacağız! Ulusun çocukları arasında ayrım yapılmasına göz yummayacağız!

“Sadeleştirme” gerekçesiyle, öğretim programlarından Atatürk ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, laikliğin, bilimin ve aydınlanmanın çıkarılmasına da asla izin vermeyeceğiz! Beklentimiz demokratik bir ülke ve demokratik bir eğitimdir. Bu nedenlerle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen müfredat değişikliğini reddediyoruz. Ülkemizin çağdaş geleceği olan çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız” şeklinde oldu.

Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırklareli Üniversitesi'nden TÜBİTAK 1001 Proje Başarısı
Kırklareli Üniversitesi'nden TÜBİTAK 1001 Proje Başarısı
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Yaşlı Sağlığı Çalıştayı’na Katıldı
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Yaşlı Sağlığı Çalıştayı’na Katıldı
CHP Milletvekilleri Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti
CHP Milletvekilleri Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti
Taekwondo Şampiyonları Kırklareli Valiliğinde Buluştu
Taekwondo Şampiyonları Kırklareli Valiliğinde Buluştu
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
KIRKLARELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİ İHTİYACI...
Son Haberler
Vize Belediyesi’nden Festival Ateşinde Örnek Güvenlik Tedbirleri
Vize Belediyesi’nden Festival Ateşinde Örnek Güvenlik Tedbirleri
Vize Belediyesi’nden Cumhuriyetin 100. Yılına Anlamlı Eser
Vize Belediyesi’nden Cumhuriyetin 100. Yılına Anlamlı Eser
16. Vize Tarih ve Kültür Festivali Coşkuyla Başladı
16. Vize Tarih ve Kültür Festivali Coşkuyla Başladı
Edirne Belediye Başkanı Gencan Akın, İstasyon Mahallesi'ndeki Su Baskını Sorununa Hızla Müdahale Etti
Edirne Belediye Başkanı Gencan Akın, İstasyon Mahallesi'ndeki Su Baskını...
Yesevî Hareketi Derneği'nden Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca'ya Ziyaret
Yesevî Hareketi Derneği'nden Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan...
Ayçiçekleri Topraktan Filizlenmeye Başladı
Ayçiçekleri Topraktan Filizlenmeye Başladı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.