• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. CHP Kırklareli'de "Kırsalın Sorunları"nı masaya yatırdı
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Ekim 2016 - 09:00

CHP Kırklareli'de "Kırsalın Sorunları"nı masaya yatırdı

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu; “CHP olarak politikalarımızı oluştururken, sizlerin sorunlarını belirliyoruz

Ekonomi
17 Ekim 2016 - 09:00
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
CHP Kırklareli’de “Kırsalın Sorunları”nı masaya yatırdı
* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu; “CHP olarak politikalarımızı oluştururken, sizlerin sorunlarını belirliyoruz. Politika belirlemek için sorunları kaynağında dinlemek çok önemli. Türkiye’yi yönetemeyen iktidar var. En başarısız oldukları alan tarımdır. Üretilen ürünlerden eskisi gibi gelir elde edememe mevcut. Arazilerin parçalanması ve kredi borçları çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Hükümetin ortaya çıkardığı bu tablo karşısında endişeliyiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı tarafından Kırklareli’de kırsalın sorunlarını araştırmak ve çözüm önerileri bulmak adına mini çalıştay düzenlendi.

15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 14.30’da Lozengrand Otel’de düzenlenen çalştayda hükümetin Tarım ve Hayvancılık Alanı’nda uyguladığı politikalar eleştirilirken, sektörün önderlerinden sorun ve bu sorunların çözüm önerilerinin neler olabileceği yönünde fikir alışverişi yapıldı.

* “Sorunlara çözüm üretmeliyiz”

Tarım ve Hayvancılık Alanı’nda sorunların tartışılması için mini bir çalıştay düzenlediklerini ifade eden CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur; Genelde sorunların bilindiğini ama çözüm önerilerinin ortaya konmasında sıkıntılar yaşandığını ve bu yüzden böyle bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Katılımın oldukça iyi düzeyde olduğunu anlatan Başkur; “Ünal Başkur; “Kırsalın sorunlarıyla ilgili olan Tarım, Hayvancılık konusunda 25 farklı örgüt düzeyinde temsiliyet söz konusu. Katılım açısından bizler için yeterli bir katılım. Sivil Toplum Örgütlerinin aynında önder üretici pozisyonu olan arkadaşlarımız var. Kırsalın sorunları derken, aslında ne yapmalı ya da nasıl yapmalıya odaklanmalıyız. Genelde sorunu tespit edip, işin çözüm boyutuna gelindiğinde çok fazla katkı ortaya koyamıyoruz.  Sahadan gelen sizlerin sorunların tespiti yanında önerileriyle de toplantımız şekillenecek. Umuyorum başarılı bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

* “Üretici emeğinin karşılığını alamıyor”

Daha sonra konuşma yapmak için söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; Günümüzde üreticinin ve esnafın emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.

Üreticinin derdinin büyük olduğunu ve bu duruma mutlaka çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Vecdi Gündoğdu; “Tarım Çalıştayı ile ilgili burada olduğunuzdan dolayı teşekkür ederim. Sizlerin tespitlerini sizlerle birlikte ifade edeceğiz. Burada sizlerin öncelikle neler istediğinizi tespit edeceğiz. Kırklareli, Edirne, Tekirdağ tarımla geçinen insanlarız. Tarım ve Hayvancılığın Trakya’da en iyi şekilde olması gerekir. Ama böyle olmadığını biliyoruz. Geçtiğimiz 1 aylık süre zarfında 160 köyümüzü gezdim. Üreticilerimiz ile görüştüm. Bugün emeğini tarıma harcayan ve aynı zamanda para kazanan üreticiler geçinemez hale geldi. Bunların tespitini yapmak zor değil. Sıkıntıların hep aynı olduğunu gördüm.  Girdi maliyetlerinin yüksek olması, yeterli ürün alınamaması, süt fiyatlarının çok düşük olması dolayısıyla emeklerinin karşılığını alamamasının mazereti yoktur. Hükümet çiftçimize hayvancılık yapan vatandaşımıza destek olmak yerine çok gülünç yerlere harcama yaptı. Geçmişe baktığımızda üreticimiz geçimini sağlayabiliyordu. Ama günümüzde bunun bittiğini görüyoruz. Köylerde gençlerimiz yok. Köylerden umudunu yetirmiş artık gençler. Gittiğim her yerde toprak satışları var. Bunların sebebi dışarıdan gelen yatırımcı ve üretmekten çok daha çok başka yatırım düşünen yatırımcılar buraları satın alıyor. Sürekli olarak hükümetin açıklamaları var. Ama söylenen destekleri çiftçimiz göremiyor” diye konuştu.

Kırklareli’de düzenlenen çalıştaya katkı vermek adına toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu ise politikanın üretilebilmesi için sorunların mutlaka kaynağında dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

* “Hükümetin politikaları kötü niyetli”

AK Parti Hükümeti’nin Tarım ve Hayvancılık Politikaları’nın kötü niyetli olduğunu aktaran Okan Gaytancıoğlu;  “CHP olarak politikalarımızı oluştururken, sizlerin sorunlarını belirliyoruz. Politika belirlemek için sorunları kaynağında dinlemek çok önemli. Türkiye’yi yönetemeyen iktidar var. En başarısız oldukları alan tarımdır. Üretilen ürünlerden eskisi gibi gelir elde edememe mevcut. Arazilerin parçalanması ve kredi borçları çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Hükümetin ortaya çıkardığı bu tablo karşısında endişeliyiz. AK Parti’yi kötü niyetli görüyorum. Çiftçinin ve esnafın alın terinin karşılığını alamadığını bilmiyorlar mı? İşsiz sayısı her geçen gün artıyor. Bu politikada neden ısrar ediyorlar; ? Bölgemizde şeker fabrikası var. Ama nedense bu fabrika modernize edilmedi. Kendi üreticisine kota koyan ama ihtiyaç duyulduğunda dışarıdan şeker alan bir iktidar var.  Kalkınmanın bir aracı desteklemedir. Diğer sektörler gibi tarım yarışamaz. Her şeyden etkilenir. Ama CHP’nin mantığı bu fabrikaların korunması amaçlıyoruz. CHP olarak özelleştirilmeyi değil, bu fabrikaları nasıl yaşatırız diye düşünüyoruz.  Bölgedeki ürünler üzerinde bizim politikamız bellidir. Bunları sizler ile konuşmak tartışmak ve fikir alışverişi yapmak adına buradayız.  Hep birlikte bu sorunları masaya yatırıp, çözüm önerileri bulacağız” cümlelerini kullandı.

Yapılan mini çalıştayda daha sonra sektör temsilcilerinin sorunları ve bu sorunlara yönelik düşündükleri çözüm önerileri konuşuldu.

İlginizi Çekebilir
Türkiye'de Çiğ Süt Üretimi Artış Gösterdi: İnek Sütü Liderliğini Korudu
Türkiye'de Çiğ Süt Üretimi Artış Gösterdi: İnek Sütü Liderliğini Korudu
TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin Turizm Gelirinde Yüzde 5,6'lık Artış
TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin Turizm Gelirinde Yüzde 5,6'lık Artış
Mart Ayında Türkiye'nin Dış Ticareti Arttı: Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ Rakamları Dikkat Çekti
Mart Ayında Türkiye'nin Dış Ticareti Arttı: Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ Rakamları Dikkat Çekti
TÜİK Verilerine Göre Hizmet, Perakende ve İnşaat Sektörlerinde Güven Geriledi
TÜİK Verilerine Göre Hizmet, Perakende ve İnşaat Sektörlerinde Güven Geriledi
Son Haberler
Gurbetçilere Huzurlu Giriş İçin Edirne'de 4 Kapıda Dev Operasyon Planı
Gurbetçilere Huzurlu Giriş İçin Edirne'de 4 Kapıda Dev Operasyon...
Edirne’de Prof. Dr. Türkan Saylan ve Hayrettin Karaca’nın İsimleri Sonsuza Dek Yaşayacak
Edirne’de Prof. Dr. Türkan Saylan ve Hayrettin Karaca’nın İsimleri...
Trakya Üniversitesi Bahar Şenlikleri Renkli Kortejle Başladı, Kampüste Festival Coşkusu!
Trakya Üniversitesi Bahar Şenlikleri Renkli Kortejle Başladı, Kampüste...
CHP Pınarhisar İlçe Örgütü, Anneleri Unutmadı
CHP Pınarhisar İlçe Örgütü, Anneleri Unutmadı
Kırklarelili Öğrenci Türkiye İkincisi Oldu: Tuna Atik'ten Gururlandıran Başarı
Kırklarelili Öğrenci Türkiye İkincisi Oldu: Tuna Atik'ten Gururlandıran...
Vekil Minsolmaz esnafın istek ve sıkıntılarını dinledi
Vekil Minsolmaz esnafın istek ve sıkıntılarını dinledi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.