• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. CANDAN BAŞKAN AFET RİSKİ VE YÖNETİMİ İÇİN JAPONYA'DA
Tekirdağ
Yayınlanma: 20 Kasım 2024 - 10:30

CANDAN BAŞKAN AFET RİSKİ VE YÖNETİMİ İÇİN JAPONYA'DA

Tekirdağ
20 Kasım 2024 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CANDAN BAŞKAN AFET RİSKİ VE YÖNETİMİ İÇİN JAPONYA'DA

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı (JICA) işbirliğiyle düzenlenen “Yerelde Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamında Japonya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 7 gün sürecek olan program, Türkiye’nin afet yönetimi ve kentsel planlama kapasitesini güçlendirmek amacıyla düzenleniyor. Programda, Japonya’nın bu alanlardaki ileri düzey uygulamaları ve deneyimlerinden faydalanılarak, yerel yönetimlerin yetkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

Proje, özellikle 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeniden inşa, enkaz atığı yönetimi ve sismik güçlendirme gibi kritik alanlarda Türkiye’deki yerel yönetimlerin kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor. Japonya’nın bu alanlardaki engin deneyimlerinden yararlanılarak, afet sonrası toparlanma süreçlerinde yerel yönetimlere rehberlik edecek somut çözümler oluşturulması amaçlanıyor. Programda, afet riski azaltma, enkaz atıklarının sürdürülebilir yönetimi ve dayanıklı kentleşme başlıkları öncelikli konular arasında yer alıyor.

TBB’nin JICA ile işbirliği içinde yürüttüğü “Yerelde Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamında Japonya’ya düzenlenen çalışma ziyaretinde, ilk olarak Tokyo’daki Türkiye Büyükelçiliği ziyaret edildi. Daha sonra programın Tokyo’da yapılacak oturumlarında, Japonya’nın afet riskini azaltma konusundaki kapsamlı politikaları ve uygulamaları katılımcılara sunulacak.

Tokyo’daki programın ardından Miyagi Eyaleti’nde yer alan Soya Takahashi, Miyagi Şehir Meclisi’nde, “Afet Atıklarının Sürdürülebilir Yönetimi” konulu bir oturum düzenlenecek. Bu oturumda, Japonya’nın doğal afetlerden sonra enkaz atıklarını nasıl yönettiği ve geri dönüşüm sistemlerini nasıl kurduğu hakkında bilgi verilecek. Aynı gün, Higashi Matsushima Şehri’ne bir saha ziyareti yapılarak afet sonrası toparlanma süreçleri yerinde incelenecek. Ziyaret sırasında, şehirde uygulanan ileri düzey sismik güçlendirme yöntemleri ve afetlere karşı alınan önlemler detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaşılacak.

Programın ilerleyen günlerinde Sendai şehrinde Nippon Koei firmasında gerçekleştirilecek teknik toplantılarda, deprem dayanıklılığına yönelik yenilikçi yöntemler ve enkaz atıklarının yönetimi konuları ele alınacak. Ayrıca Sendai şehrinde bulunan Tohoku Üniversitesi’nde düzenlenecek oturumlarda afet yönetiminde toplumsal farkındalık ve afet sonrası kentsel dayanıklılığın artırılmasına yönelik stratejiler tartışılacak. Katılımcılar, Japonya’nın afet sonrası toparlanma süreçlerine getirdiği yenilikçi yaklaşımları yerinde görme fırsatı bulacak. Ayrıca Tokyo Büyükşehir Yönetimi’nde, “Tokyo’daki Konut ve Kamu Binaları için Depreme Dayanıklılık Önlemleri Tanıtımı” başlıklı bir toplantı düzenlenecek. Bu toplantıda, Japonya’nın başkentinde uygulanan depreme dayanıklılık projeleri ve kamu binalarının güvenliğinin nasıl sağlandığına dair bilgi verilecek. Katılımcılar, bu yöntemlerin Türkiye’de uygulanabilirliği üzerine fikir alışverişinde bulunacak.

Candan Başkan ve beraberindeki heyet, Japonya’da edinecekleri bilgi ve deneyimlerle, Türkiye’de de afet riskini azaltma ve afetler sonrası atık yönetimi konularında daha güçlü çözümler oluşturmayı hedefliyor.

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ’IMIZI DEPREME HAZIRLIKLI HALE GETİRECEĞİZ”

Candan Başkan, Japonya ziyaretinin Tekirdağ ve diğer şehirler için afet yönetimi ve kentsel planlama kapasitelerini artırma noktasında önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Japonya gibi afet yönetimi konusunda ileri bir ülkenin deneyimlerinden faydalanarak, Tekirdağ’da deprem ve afet riskine karşı daha güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturmayı hedefliyoruz. Burada edineceğimiz bilgi ve tecrübeler, afetlere karşı daha dayanıklı bir şehir yapısı inşa etmemize ve halkımızın yaşam kalitesini artırmamıza katkı sağlayacak. Tekirdağ’da özellikle Süleymanpaşa ve Şarköy’de yıkıcı deprem riski ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında kapsamlı bir hazırlık içinde olmalıyız. Deprem en büyük gerçekliğimiz. Afete dirençli bir Tekirdağ hedefi kadar, deprem sonrası yapılması gerekenler konusunda da hazırlıklı olmalıyız. 6 Şubat depreminden sonra bölgede incelemelerde bulunmuş bir milletvekiliydim. Deprem sonrasında insanların yaşamları kadar yıkımın ortadan kaldırılması ve hayatın normale döndürülmesinin ne denli önemli olduğunu yerinde gözlemledim. Tekirdağ’ımızı bu konuda da hazırlıklı hale getireceğiz” dedi. Başkan Yüceer, ayrıca bu tür uluslararası işbirliklerinin yerel yönetimlerin kapasitelerini geliştirme açısından çok değerli olduğunu vurguladı. Programın sonunda elde edilen bilgi ve deneyimlerin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin afet yönetimi ve atık yönetimi konusundaki çalışmalarına katkı sunması bekleniyor.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı# Dr. Candan Yüceer# Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Japonya ziyareti# Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı# işbirliği# Yerelde Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Projesi# Japonya afet yönetimi deneyimi# Türkiye afet yöneti
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ZABITA EKİPLERİNDEN SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERLE İLGİLİ DENETİM
ZABITA EKİPLERİNDEN SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERLE İLGİLİ DENETİM
BÜYÜKŞEHİR BAYRAMDA YOĞUN MESAİDEYDİ
BÜYÜKŞEHİR BAYRAMDA YOĞUN MESAİDEYDİ
Tatile geldiği Şarköy’de yürüyüşte kayboldu, 13 saat sonra bulundu
Tatile geldiği Şarköy’de yürüyüşte kayboldu, 13 saat sonra bulundu
Bilgi Evi Öğrencileri Yılsonu Pikniğinde Buluştu
Bilgi Evi Öğrencileri Yılsonu Pikniğinde Buluştu
Son Haberler
Kırklareli Belediyesi'nden Öğrencilere Moral Konseri
Kırklareli Belediyesi'nden Öğrencilere Moral Konseri
Kırklareli İl Genel Meclisi'nde İmar Planı Değişikliği Gündeme Geldi
Kırklareli İl Genel Meclisi'nde İmar Planı Değişikliği Gündeme...
Kırklareli Belediyesi ve İl Milli Eğitim'den Sınav Öğrencilerine Moral Desteği
Kırklareli Belediyesi ve İl Milli Eğitim'den Sınav Öğrencilerine...
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle...
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Süleymanpaşa Belediyesi Vize Döneminde de Öğrencilerin Yanında
Süleymanpaşa Belediyesi Vize Döneminde de Öğrencilerin Yanında

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.