• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Bulgaristan sınırında 24 kilometre TIR kuyruğu
Edirne
Yayınlanma: 02 Haziran 2024 - 09:12

Bulgaristan sınırında 24 kilometre TIR kuyruğu

Edirne
02 Haziran 2024 - 09:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bulgaristan sınırında 24 kilometre TIR kuyruğu

TÜRKİYE'den aldıkları ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götüren TIR'lar, Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 24 kilometreye varan kuyruk oluşturdu. Komşu ülkenin Schengen bölgesine dahil olmasının ardından Lesovo Gümrük Kapısı’nda kontrolleri sıklaştırması nedeniyle oluşan kuyruklarda bekleyen TIR şoförleri, uzun bekleme sürelerinden şikayet edip, şartlarının iyileştirilmesini istedi.

Bulgaristan ve Romanya’nın 31 Mart’tan itibaren Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşım imkanı sağlayan Schengen bölgesine kısmen katılması için anlaşma sağlandı. Yaşanan gelişmenin ardından Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Gümrük Kapısı karşısındaki Bulgar gümrüğü Lesovo’da kontroller sıkılaştırılmaya başlandı. Kontrollerin artmasıyla, Türkiye’den aldıkları ihraç ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyan TIR'lar, Hamzabeyli yolu üzerinde 24 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu. Hamzabeyli'nin 750 kapasiteli TIR parkı da araçlarla doldu.

'AYNI SORUNU SIK SIK YAŞIYORUZ'

İstanbul'dan aldığı tekstil ürünlerini İngiltere'ye götüren TIR şoförü Nurullah Güneş, "Dün gece saat 02.00'de 35 kilometreden sıraya girdim, daha 18 kilometrem var TIR Parkı'na girmeye. Ne zaman parka ulaşacağımız da belli değil, belki 15 belki de 20 saat sürecek daha kuyrukta bekleyişimiz. Sıkıntının neden yaşandığını bilmiyoruz, keşke bilebilsek. Bu sorunu da sık sık yaşıyoruz burada. Özellikle her sene bu aylarda bu sorun yaşanıyor" dedi.

'KUYRUKTA BEKLERKEN UYKU UYUYAMIYORUZ'

Hem evine ekmek götürebilmek, hem de Türkiye'ye faydalı olabilmek için yol katettiklerini söyleyen Güneş, "Avrupa'ya gidip gelmemizin sebebi ülkemize faydalı olabilmek, kendimize, çocuklarımıza ekmek götürebilmek. Ama burada normal şartlarda 15 günde tur atarken, bu kuyruk yüzünden 25 gün sürebiliyor. Bu maddi ve manevi bizim için de, ülkemiz için de sıkıntı. Her ihtiyacımızı aracın içinde karşılıyoruz. Evde nasıl yaşıyorsak biz de bu araçların içinde yaşıyoruz. Bunun yanında kaçak göçmen olayları da oluyor, bununla başa çıkmak zorunda kalıyoruz. Uyku uyuyamıyoruz bu yüzden. Her türlü tehlikeyle karşılaşabiliyoruz yol üzerinde. Bir parkta olsak en azından uykumuzu alırız, ihtiyaçlarımızı giderebiliriz. Ama bunları dört dörtlük yaşayamıyoruz bu kuyruklar yüzünden" diye konuştu.

'ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ'

İstanbul'dan Polonya'ya ham madde götüren Sinan Kaynar da "Dün akşam üzeri hava kararmadan önce geldim, şu anda halen sıradayım. Muhtemelen 14-15 saattir burada bekliyorum. Çeşitli rivayetler var sırayla ilgili. Bazıları Türk tarafının çalışmadığını, bazılarının da Bulgar tarafının çalışmadığını söylüyor. Gerçek sebebini kimse bilmiyor. Değerli büyüklerimiz bu konuya bir el atarlarsa bir çözüm bulunursa çok mutlu olacağız. Özellikle burada bu problemi çok sık yaşıyoruz. Muhtemelen bir 24 saat daha bekleyeceğiz gibi görünüyor parka girebilmek için" ifadelerini kullandı.

DHA
# Edirne# Hamzabeyli# Sınır Kapısı# Bulgaristan# TIR# Avrupa Birliği# serbest# Schengen# anlaşma# kuyruk# sorun# ÇÖZÜM
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Sezer: Saros sahilinde uyarılara uymayanlara idari işlem yapılacak
Vali Sezer: Saros sahilinde uyarılara uymayanlara idari işlem yapılacak
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Son Haberler
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları Belirlendi
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları...
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
Kırklareli Jandarmasından Çakar Lambaya Geçit Yok
Kırklareli Jandarmasından Çakar Lambaya Geçit Yok

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.