• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Belediye Başkanı Hevlacıoğlu, Kumdere'deki kuyu açma çalışmalarını yerinde inceledi
Edirne
Yayınlanma: 03 Ekim 2023 - 23:43
Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 20:06

Belediye Başkanı Hevlacıoğlu, Kumdere'deki kuyu açma çalışmalarını yerinde inceledi

Edirne
03 Ekim 2023 - 23:43
Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 20:06
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Belediye Başkanı Hevlacıoğlu, Kumdere'deki kuyu açma çalışmalarını yerinde inceledi
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Kumdere’de devam eden ilave içme suyu kuyuları açılması ile mevcut depo arası ilçe suyu bağlantı hattı yapım işi çalışmalarını inceledi.

Mustafa Helvacıoğlu, çalışmalar hakkında Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran’dan bilgi aldı.

“Kumdere, Kadıköy Barajı’nda olduğu gibi Keşan’a tek başına yetecek bir kaynak olacak”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başaran, sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Kuyu açma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz sondaj çalışmalarımızda 102 metre derinle geldik. 108 metre için çalışmalarımıza devam ediyor. Şuan proje kapsamında 5. Kuyuyu açıyoruz. Proje kapsamında 5 kuyu açılacak. İllerbankası’nın daha önceden açtığı 3 tane kuyu vardı. O kuyularda değerlendirmeleri yaptık. Yeteri kadar su alıyoruz. Ancak daha önce açılan 3 kuyu zaman içerisinde tükenmiş. Onları yeniledik ve proje kapsamında toplamda 8 kuyumuz olacak. 5 kuyunun ortalama sondaj derinliği 150 metre. Bir kuyuda 128 metrede su çıktı. Sürekli numuneler alıyoruz. Çalışmaların ardından toplamda 15 kuyumuz olacak. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte Kumdere, Kadıköy Barajı’nda olduğu gibi Keşan’a tek başına yetecek bir kaynak olacak. Ancak yeraltı suyu olması sıkıntılı. Kumdere coğrafyası su bakımından çok zengin bir yer. Yaşadığımız kuraklık nedeniyle etkilendi. Ancak buna rağmen su bulabiliyoruz. Kuralık devam ederse su seviyelerinde azalmalar olacak.” dedi.

“Keşan’ın 30 yıllık su ihtiyacını bu projeden karşılayabiliriz”

Proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendiren Erhan Başaran, sözlerini şöyle tamamladı: “Proje kapsamında yaklaşık 8 bin 900 metre su borusu döşedik, iletim hattı yapıyoruz. Yaklaşık 9 km kazı yapıldı, çeşitli çaplarda su borusu döşendi. Bunun haricinde yaklaşık 5 bin metre enerji nakil hattı çekiliyor. Bunun içerisinde 60 tane elektrik direği var. Bunun içerisinde trafolar, panolar gibi elektrik malzemeleri var. Ayrıca otomasyon sistemi var. Yani bu kuyuları artık cep telefonumuzdan kontrol edeceğimiz bir sistem yapıyoruz. Su borusu döşeme işini bitirdik. Şuan depoya bağlantısını yapıyoruz. Aynı paralelde elektrik direkleri dikiliyor, kabloları çekilecek. Son olarak da binalar yapılacak. Kadıköy’de 2,5 milyon metreküp su var. Bunun da sadece 500 bin metreküpünü kullanabiliyoruz. Yağışlar mevsim normallerinde devam ederse Keşan’ın 30 yıllık su ihtiyacını bu projeden karşılayabiliriz. Proje maliyeti 42,5 milyon TL. İş artışlarıyla 45 milyon TL’ye yaklaşabilir. Su konusunda maliyet anlamında yapılmış en büyük proje diyebiliriz.”

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise yeni kuyular ile birlikte Kumdere’de 15 kuyudaki su miktarının Keşan’daki ihtiyacı tek başına karşılayacağını dile getirerek,  “Vatandaşımız tasarrufa devam etmeli. Yeraltı kaynaklarımızda derinlik aşağılara inmeye başladı. 150-200 metrelere gidiyoruz. O da su bulabilirsek. Gelecekte susuzluk sorunu var. Burada yaptığımız iş çok kıymetli. Geçmişte olan sistem artık yok. Bölge aynı ama yeni sisteme entegre ediyoruz. Su kaçağı olmayacak, kontrol mekanizması sağlam olacak. Dijital ortamda bir yönetim şekli olacak. Su yönetimi bu. Kuyudan çıktıktan itibaren depoya dökülene kadar takip edeceğiz. Çalışmaları Kasım ayı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Önemli bir iş yapıyoruz. Ciddi bir yatırım. Keşanlı hemşehrilerim suyun kıymetini bilmeli. Suyu para ile satın alamayacağımız günlere gidiyoruz. O yüzden su konusunda tasarruf etmeliyiz. Önümüzdeki dönemde su krizi yaşanacağını düşünüyorum. Dünyanın sorunu su olacak. Kuraklık böyle devam ederse 10 sene sonra deniz suyunu arıtırız. Kuraklık böyle devam ederse yer altı kaynaklarımız da tükenir.” şeklinde konuştu. (Keşan Belediyesi)

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
İlginizi Çekebilir
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE EDİRNE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE EDİRNE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bulgar ve Yunan turistlerin gözdesi Edirne’de, yılbaşı rezervasyonları önceki yıla göre azaldı
Bulgar ve Yunan turistlerin gözdesi Edirne’de, yılbaşı rezervasyonları önceki yıla göre azaldı
Edirne'de 10 gündür suların akmadığı mahalleliden tepki
Edirne'de 10 gündür suların akmadığı mahalleliden tepki
CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı'dan AKP'ye Sert Tepki
CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı'dan AKP'ye Sert Tepki
Son Haberler
Babaeski'de Gerçeğe Aykırı Beyanlara Yönelik Düzeltme Çalışmaları Sürüyor
Babaeski'de Gerçeğe Aykırı Beyanlara Yönelik Düzeltme Çalışmaları...
Kırklareli Valisi Uğur Turan’dan Güvenlik Güçlerine Ziyaret
Kırklareli Valisi Uğur Turan’dan Güvenlik Güçlerine Ziyaret
Üretici Kadınlardan Başkan Özalp'e Yeni Yıl Ziyareti
Üretici Kadınlardan Başkan Özalp'e Yeni Yıl Ziyareti
Başkan Çölgeçen:
Başkan Çölgeçen: "2026'da Belde İçin Kararlılıkla Çalışacağız"
Başkan Bulut’tan Belediye Emekçilerine Yeni Yıl Buluşması
Başkan Bulut’tan Belediye Emekçilerine Yeni Yıl Buluşması
Edirne Belediye Meclisi'nden Ortak Bildiri
Edirne Belediye Meclisi'nden Ortak Bildiri

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.