Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Kırklareli’nde ayçiçeği hasadında verim üreticiyi sevindiriyor.
Yaklaşık bir ay önceki renk tonlarını kaybeden ve şekil itibarıyla güneşe doğru bakan ay çiçeği, hasat zamanında solmuş rengi ve toprağa eğilmiş başlarıyla biçilmeye hazır halde bulunuyor.
Kısa süre önce sarının farklı tonları ve şeklinin güzelliğiyle vatandaşlar ve fotoğrafçıların doğal stüdyo olarak kullandığı ayçiçeği tarlaları şimdi yerini, hasat için biçerdöverlere bırakırken, ayçiçeği tarlalarında çiftçilerin hasat mesaisi sürüyor.
Ayçiçeği tarlalarında hasadın başladığını belirten Kavaklı beldesinde çiftçilik yapan Erdal Tarım, çalışmaların yaklaşık 1,5 ay sürdüğünü ve verimin son derece güzel olduğunu aktardı.
Dönümünden 200 kilogram verim aldığını belirten Tarım, “Çok şükür hasada başladık. Geçen yıl kuraklık nedeniyle dönüm başına 120 kilogramı geçmedik. Bu yıl 200-400 kilogram arasında değişiyor. Bu yıl verim geçen yıla göre çok iyi durumda. Bu yıl kurakta bile 200 kilogram verim almaktayız. Geçen yıla göre yüzde 75 bir artış söz konusu. Bu yıl yağışlar zamanında oldu. Bugün 80 dekar yer biçtireceğim, iyi verim bekliyorum" cümlelerini kullandı.
Üsküp beldesinde üretici Serkan Oruç ise konuşmasında, verimin geçen yıla göre çok daha iyi olduğunun altını çizerek, çiftçilere hayırlı bir hasat temenni etti.
Ekonomi
Yayınlanma: 03 Eylül 2019 - 07:00
Ayçiçeği çiftçinin yüzünü güldürdü
Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Kırklareli’nde ayçiçeği hasadında verim üreticiyi sevindiriyor
Ekonomi
03 Eylül 2019 - 07:00
