HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu tarafından Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Gündoğdu, verdiği soru önergesinde; esnafın ticari araçları için kullandığı Akaryakıt, Mazot, Benzin, LPG Fiyatları’nın düşürülmesi için hükümet tarafından yapılan herhangi bir çalışmanın olup, olmadığını sordu.
Esnaf ve sanatkârların işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında önemli rol oynadığını belirten Vecdi Gündoğdu’nun yazılı soru önergesi şu şekilde:
“Ülkemizde; ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde sağlanması, dağıtılması ve sürdürülmesine yaptıkları katkı, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında oynadıkları rol, esnaf ve sanatkârlarımızı ekonomik, toplumsal ve sosyal yönlerden vazgeçilmez hale getirmiştir. Sayıları 2 milyonu geçen kayıtlı esnaf ve sanatkârlar, yanlarında çalışanlar ve aileleri ile birlikte ülkemizin neredeyse dörtte birini oluşturmaktadır. Özellikle şehir içi ve şehir dışında vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti veren şoför esnafımızın temel girdisi olan akaryakıt fiyatlarındaki yüksek vergi oranları ulaşım sektöründe esnafımızı ciddi gelir kaybına uğratmakta, vatandaşlarımızın ulaşım maliyetlerini yükseltmektedir. Bu doğrultuda, ulaşım sektörünün vazgeçilmez unsuru olan, milyonlarca vatandaşımıza ulaşım hizmeti veren esnafımızın ticari araçları için kullandığı Akaryakıt’ın, Mazot, Benzin, LPG Fiyatları’nın düşürülmesi için çalışmalarınız var mıdır, var ise ne zaman, neler yapacaksınız? Toplu taşıma araçlarında kesilen fişlerdeki KDV oranının düşürülerek ulaşımın daha ucuzlamasını sağlayacak çalışmalarınız var mı, varsa ne zaman, neler yapacaksınız?” (Savaş Eskici)