• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. "2017 Yılı Bütçesi Kırklareli'ye Hayırlı Olsun"
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Kasım 2016 - 08:51

"2017 Yılı Bütçesi Kırklareli'ye Hayırlı Olsun"

* İl Genel Meclis Üyeleri’ne ve daire çalışanlarına teşekkür eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser; “2017 Yılı Bütçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, sözlerime başlamak istiyorum

Ekonomi
30 Kasım 2016 - 08:51
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“2017 Yılı Bütçesi Kırklareli’ye Hayırlı Olsun”
* İl Genel Meclis Üyeleri’ne ve daire çalışanlarına teşekkür eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser; “2017 Yılı Bütçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, sözlerime başlamak istiyorum. Uzun ve yorucu bir çalışma dönemi oldu. Beklentilerimiz bu yöndeydi. Bütün komisyon üyelerimizi ve idaremiz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu bütçenin Kırklareli’de 6 bin 550 kilometre alanda hizmet gördüğümüz 2017 Yılı’nda hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 28 Kasım 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilen 20. Birleşim 3. Oturumu’nda 2017 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan Komisyon Raporu okundu. Okunan Komisyon Raporu’nun ardından 2017 Yılı Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kabul edilen bütçenin ardından Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser ve Meclis Grup Başkan Vekilleri 2017 Yılı Bütçesi’nin Kırklareli’ye hayırlı olmasını temenni ettiler.

2017 Yılı Plan ve Bütçe Komisyon Raporu İl Genel Meclis Üyesi Serdar Dura tarafından okundu. Dura; “İl Özel İdaresi’nin 2017 Yılı Bütçe Tasarısı İl Encümeni’nin 21.09.2016 tarih ve 229 sayılı kararı ile İl Genel Meclisi'ne sunulmuştur. İl Genel Meclisine sunulan 2017 Yılı Bütçesi Tasarısı, İl Genel Meclisinin 01/11/2016 tarih ve 282 saydı kararı ile incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilmiştir. İl Özel İdaremizin Komisyonumuza sunmuş olduğu 2017 Yılı Bütçe Tasarısı’nın, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin bütçe hazırlama kriterlerine göre son 3 yıl kesinleşen gelirleri ile içinde bulunulan yılın ilk 6 aylık gelir gerçekleşmelerinin dikkate alınarak hazırlandığı görülmüştür. Bu cetvellerle yapılan değerlendirme neticesinde; 2017 Yılı için 51 Milyon TL bir bütçe büyüklüğüne ulaşılacağı ön görülmüştür. Komisyonumuzca, İl Özel İdaremizin 2017 Yılı Bütçe Tasarısı üzerinde yapılan müzakereler neticesinde aşağıda belirtilen tertiplerde değişiklik yapılması uygun görülmüştür” dedi.

Okuduğu Komisyon Raporu'nda tek tek kalemleri sıralayacağını belirten Serdar Dura; “Genel Sekreterlik Hizmetleri altında bulunan Diğer Cari Harcamalar olarak ayrılan ödenekten 200.000,00-TL alınarak, İlçe Özel İdare Müdürlükleri bünyesindeki Lüleburgaz İlçe Özel İdare Müdürlüğüme ayrılan ödenekten 40.000,00.TL Babaeski İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne ayrılan ödenekten 30.000,00.1%. Vize İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne ayrılan ödenekten 20.000,00-TL., olmak üzere toplam 90.000,00-TL, ödeneğin alınarak, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü altında bulunan personel giderleri ödeneğinden 1.000.000,00-TL alınarak, Genel Sekreterlik Hizmetleri altında bulunan İl Genel Meclis ve Ene. Üyelerine Yapılan ödemeler (İl Genel Meclis Üyeleri-Encümen Üyeleri -Encümen Memur Üyeleri) olarak ayrılan ödenekten 200.000,00-TL alınarak, Genel Sekreterlik Hizmetleri altında bulunan Yolluklar olarak ayrılan ödenekten 20.000,00-TL, alınarak, İşletme Müdürlüğü altında bulunan, Kara Taşıtı Alım tertibi için ayrılan ödenekten 1.300.000,00-TL alınarak, İşletme Müdürlüğü altında bulunan, Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri tertibi için ayrılan (ödenekten 100.000,00-TL alınarak, Genel Sekreterlik Hizmetleri altında bulunan Tanıtma, Ağırlama. Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri olarak ayrılan ödenekten 80.000,00-TL., alındıktan sonra toplam 2.990.000,00-TL ödenekten 990.000,00-TL'sinin, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü altında bulunan Merkez ve üçe Köyleri Gölet ve Arazi Sulama Projeleri tertibine 790.000,00-TL ödeneğin aktarılmasına,Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü altında bulunan Merkez ve İlçe Köyleri İçme Suları Onarım ve Malzeme Alım Projeleri tertibine 200.000,00-TL ödeneğin aktarılmasına, Genel Sekreterlik Hizmetleri altında bulunan Diğer Cari Harcamalar olarak ayrılan ödenekten 120.000,00-TL alınarak, Destek Hizmetleri Müdürlüğü altında bulunan İlan giderleri ödeneğinden 50.000,00-TL alınarak, Hukuk Müşavirliği altında bulunan Mahkeme Harç ve Giderleri ödeneğinden 50.000,00-TL alınarak, Bilgi İşlem Müdürlüğü altında bulunan Menkul Mal. Gayri Maddi Hak Alım ödeneğinden 50.000,00-TL alındıktan sonra toplam 270.000,00-TL ödenekten, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü altında bulunan Yol için arazi alım ve kamulaştırma giderleri tertibine 70.000,00-TL ödenek, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü altında bulunan Harita Yapım ve Alım Giderleri tertibine 200.000,00-TL Ödenek olmak üzere toplam 270.000,00-TL. ödeneğin aktarılmasına, İ1 Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü altında bulunan Çilek Yetiştiriciliği tertibi ödeneğinden 115.000,00-TL Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Projesi tertibi ödeneğinden 15.000,00-TL, İlindi Palazı Yetiştiriciliği Projesi tertibi ödeneğinden 25.000,00-TL olmak üzere toplam 40.000.00-TL ödeneğin Arıcılık Projesi tertibine aktarılmasına komisyonumuzca karar verilmiştir” diye konuştu.

Kırklareli merkez ve ilçelerine ayrılan işler için ayrılan payları okuyan Serdar Dura; “Kırklareli merkez ilçe köylerinde öncelikli işlerin yapılması için toplamda 343 bin TL ödeneğin ilgili müdürlüklere aktarılması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Lüleburgaz İlçe Köyleri için toplamda 385 bin TL, Babaeski İlçe Köyleri için 327 bin TL, Vize İlçe Köyleri için 284 bin TL, Pınarhisar İlçe Köyleri için 179 bin TL, Kofçaz İlçe Köyleri için 173 bin TL, Pehlivanköy İlçe Köyleri için 97 bin TL” şeklinde konuştu.

Okunan Komisyon Raporu’nun ardından 2017 Yılı Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada oy birliğiyle Komisyon Raporu kabul edildi.

* Başkan Üresin; “Titiz bir şekilde harcama yapacağız”

Komisyon raporunun ardından söz alan Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin; “2017 Yılı Bütçemiz hayırlı olsun. Kırklareli için en iyi şekilde değerlendireceğiz ve titiz bir şekilde harcama yapacağız” dedi.

Kasım Ayı Meclis Toplantıları’nda, yapılan bütçe görüşmelerinin son derece uzlaşı içinde geçtiğini belirten İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin; Örnek bir yol izleyen meclis üyelerine konuşmasında teşekkür etti.

* Genel Sekreter Eser; “2017 Yılı’nda hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum”

Kırklareli İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser ise yaptığı konuşmasında; 6 bin 550 kilometre alanda hizmet verilen Kırklareli’ne 2017 yılı bütçesinin hayırlı olmasını temenni etti.

İl Genel Meclis Üyeleri’ne ve daire çalışanlarına teşekkür eden Eser; “2017 Yılı Bütçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, sözlerime başlamak istiyorum. Uzun ve yorucu bir çalışma dönemi oldu. Beklentilerimiz bu yöndeydi. Bütün komisyon üyelerimizi ve idaremiz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu bütçenin Kırklareli’de 6 bin 550 kilometre alanda hizmet gördüğümüz 2017 Yılı’nda hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra söz alan CHP, AK Parti ve MHP Grup Başkan Vekilleri 2017 Yılı Bütçesi’nin Kırklareli’ye hayırlı olmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir
TÜİK Verilerine Göre Hizmet, Perakende ve İnşaat Sektörlerinde Güven Geriledi
TÜİK Verilerine Göre Hizmet, Perakende ve İnşaat Sektörlerinde Güven Geriledi
Yerli Turistlerin Seyahat Eğilimlerinde Artış: 2024'te Harcamalar Yüzde Seksen İki Arttı
Yerli Turistlerin Seyahat Eğilimlerinde Artış: 2024'te Harcamalar Yüzde Seksen İki Arttı
Kırklareli'nde Motorlu Kara Taşıtı Sayısı 168 Bini Aştı
Kırklareli'nde Motorlu Kara Taşıtı Sayısı 168 Bini Aştı
Mart 2025'te Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da Toplam 3 Bin 726 Konut Satıldı
Mart 2025'te Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da Toplam 3 Bin 726 Konut Satıldı
Son Haberler
40 Yıllık Masal Bitmedi: Çakmak Barajı’nda Durum Aynı Hamam Aynı Tas!
40 Yıllık Masal Bitmedi: Çakmak Barajı’nda Durum Aynı Hamam Aynı...
Kırklareli Kamu Kurumları Ligi’nde Yağmura Rağmen Mücadele Vardı
Kırklareli Kamu Kurumları Ligi’nde Yağmura Rağmen Mücadele Vardı...
Kırklareli'nde Sağlıkçılardan Sağlıklı Yaşam İçin Adımlar Atıldı
Kırklareli'nde Sağlıkçılardan Sağlıklı Yaşam İçin Adımlar...
İl Sağlık Müdürü Cerit'ten Demirköy'e Sağlık Hizmetleri Ziyareti
İl Sağlık Müdürü Cerit'ten Demirköy'e Sağlık Hizmetleri Ziyareti
Vali Uğur Turan:
Vali Uğur Turan: "Engelsiz Bir Toplum İçin Hep Birlikte!"
Yağmur yağdı, vatandaş çamura saplandı
Yağmur yağdı, vatandaş çamura saplandı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.